djunardo

aka junior | BARNEVELD, NL

'IK ZAG TAGS VAN HARAKIRI EN EGO ENZO... TOEN DACHT IK VAN LETS GO!

Hoe ben je in de wereld van graffiti gekomen?

Het begon al op de basisschool, daar wilde ik altijd al het krijtbord versieren wanneer er iemand jarig was. Bij elk opstel dat we moesten schrijven, moest er een tekening bij. Wij hadden het geluk dat er in Barneveld een concertgebouw stond (tegenwoordig de bieb) waar achter op het pand “gedoogd” graffiti werd gespoten. Daar heb ik met m’n homies vele uren doorgebracht. De vormen en kleuren hebben mij nooit meer losgelaten. Een grafische opleiding leek een no-brainer en vanaf dat moment tot de dag van vandaag is graffiti een rode draad in mijn leven..

Wie is jouw favoriete graffiti artiest?

Ik weet dat ‘Shoe’ de eerste graffiti-artiest is geweest van wie ik een expo heb bezocht. Zijn Calligraffiti-expo was sick. Shoe is op mijn radar gekomen door de Nederlandse versie van Style Wars: KROONJUWELEN. Deze heb ik elke keer gekeken voordat we nachtdienst gingen pakken.

Wat is jouw favoriete graffiti boek?

Ik ben niet zo van de boeken, maar Caspar heeft me gezegd dat Spraycan Art een boek is dat in de collectie moet zitten als graffiti-guy, dus dat ga ik binnenkort aanschaffen. Maar als ik een boek moet kiezen, kies ik de Blackbook.

Beste spuitbus?

Mijn beste spuitbus is altijd de spuitbus die in m’n handen zit. Elke can heeft z’n voor- en nadelen. Dat is voor iedereen anders. Montana Black werkt altijd.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op mijn familie. Dat is mijn basis en dat zijn mijn wortels. Door sterke wortels kan ik lekker hard groeien om de beste versie van mezelf te zijn.

Waar komt je Tag vandaan?

Ook al heb ik al jaren niks meer illegaal gepaint, houd ik mijn tagnaam voor mezelf en voor diegenen die het weten. DJUNARDO zal de naam zijn die ik groot en bekend wil maken. Junior is m’n roepnaam en Nardo is m’n doopnaam. Dus gooi het in de mix en dan heb je DJUNARDO.

STRAATKAPERS GRAFFITI COLLECTIEF